Workshops

Har du lyst til at bruge mere tid på én af vores aktiviteter?
Så kan du melde dig til en af de flg. tre workshops, der som udgangspunkt vil foregå som holdundervisning to eftermiddage i ugens løb.
Her kan I fordybe jer i enten Yoga & Velvære, Kajak & Snorkling eller Windsurfing & SUP

 

yoga velvære kursus mindfulness samsø ferie familie aktiv retreat

Yoga & Velvære

"Pilgrimsvandring"

Med rygsæk og  yogamåtte over skulderen tager vi på en heldags vandretur gennem Møgelsskår til Nordby Bakker.

Møgelsskår er det mest udprægede "skår" i Nordby Bakker med kuplede bakker og dybe dale, som gør landskabet til en helt særlig naturoplevelse. De græsklædte skrænter ud mod havet er karakteristiske ved deres "fårestier", et geologisk fænomen, der viser sig som smalle afsatser. Her kan du møde både kreaturer og gutefår, en gotlands race, som er en del af Samsøs naturpleje

Vi går sammen i den enestående natur, åbner sanserne og lade nuet indfinde sig. 
Undervejs vil Helle guide en yoga- og meditationssekvens, som er bygget over de 7 pilgrimsord; Langsomhed * Bekymringsløshed * Frihed * Enkelthed * Stilhed * Spiritualitet * Fællesskab.
 
En anden tur kan gå til Ballebjerg, hvor vi slår lejr på stranden og fordyber os i land art, sten, fossiler, akvarelmaling m.m. Afhængig af vejret og jeres interesse kan vi også lave velværeværksteder i det fri - læs mere.

Al undervisning foregår ude i naturen. Der vil være tid til udveksling af idéer og refleksioner. Medbring en notesbog og tegne- og skriveredskaber.
 

kursus snorkel snorkling dykker samsø fridykning

Kajak & Snorkling

Fridykning for alle nysgerrige Jaques Cousteau-fans med, eller uden vandskræk.
Ved hjælp af meditation, øvelser og lege på land, og på helt lavt vand, kan du komme til at nyde stilheden lige under overfladen, og lære at slappe fuldstændig af selvom du holder vejret. Også hvis du normalt ikke er til tang og vand. Vi har kajakkerne med til at sejle os hen, hvor bunden er mest interessant.

Hvis du er ny snorkler: Vi dykker ikke dybt! Vi dykker hen over Samsøs undersøiske flora og fauna. Du kan se hvilke dyr og planter der er på helt lavt vand (og også lidt dybere hvis du vil), langs Samsø’s kyster. 

Hvis du allerede er tryg ved snorkling, og rimelig god til at holde vejret kan  du være med til nat-snorkling, hvor der er som regel er morrild! Selv uden lys vil du blive forbløffet over, hvor godt man kan se om natten under vandet. 

Medbring selv u/v-lygte (hvis du vil på natdyk), maske, snorkel og svømmefødder, neoprensokker til svømmefødderne og neoprenhandsker. Sokker og handsker er nærmest obligatorisk, da du ellers begynder at fryse meget, meget hurtigt.
Eget udstyr er en kæmpe fordel, men vi har våddragter og hætter i flere størrelser.

surfkursus samsø windsurfing sup undervisning

Windsurfing & SUP

Melder du dig til vores windsurfing-/SUP-workshop, kan du få et introkursus til de to vandsportsgrene. Vi har alt nødvendigt udstyr - du skal bare møde op med håndklæde og badedragt. 
Har du surfet før, kan du få tips til fx bomning og strandstart.
Er du nybegynder, kan du glæde dig til begyndervenligt udstyr - store, stabile boards og sejl/master i mange størrelser, så der er udstyr til både de utrænede arme og de tungere vægtklasser.


Windsurfing:

  • tilrigning på land - håndtering af udstyret
  • basal sejlteknik og snorestart
  • vending mod vinden - stagvending
  • sikkerhed


SUP (stand up paddle):

  • introduktion til udstyret - håndtering og teknik
  • padelteknik
  • retningsskifte - hvordan styrer du boardet
  • sikkerhed